Народно позориште потписало Протокол о дугорочној сарадњи са Књажевско-српским театром „Јоаким Вујић“ из Крагујевца и Шабачким позориштем

Народно позориште потписало Протокол о дугорочној сарадњи са Књажевско-српским театром „Јоаким Вујић“ из Крагујевца и Шабачким позориштем

13/04/2021 Off By BERB

Народно позориште у Београду у циљу развоја позоришног живота и позоришне уметности, не занемарујући значај традиционалне домаће културне баштине, потписало је Протокол о дугорочној сарадњи са најстаријим српским позориштем – Књажевско-српским театром „Јоаким Вујић“ из Крагујевца, као и Шабачким позориштем, театром са дугом и богатом традицијом.

 

 

Поменуте споразуме, управница Народног позоришта Ивана Вујић Коминац потписала је са директором Књажевско-српског театра „Јоаким Вујић“ из Крагујевца Младеном Кнежевићем и са в.д. директора Шабачког позоришта Владимиром Василићем.

Протоколом је предвиђено да потписници споразума прошире и унапреде уметничку сарадњу на основу заједничких интереса са дубоким уверењем да ће на тај начин бити омогућени најбољи могући услови за позоришну и уметничку сарадњу.

Учесници Протокола су сагласни да у оквиру својих могућности обезбеде реципрочна гостовања, да покушају да учествују у заједничким продукцијама представа, размени аутора, уметника и других стручњака, као и у свим другим облицима сарадње у позоришту који су од интереса за потписнике споразума.