Почеле вакцинације у фабрикама, више од 16.500 запослених преко ПКС жели да се заштити

Почеле вакцинације у фабрикама, више од 16.500 запослених преко ПКС жели да се заштити

09/04/2021 Off By BERB

Вакцинација радника у компанијама широм Србије је у пуном јеку, а прве вакцине добили су радници запослени у Панчеву, Крушевцу, Крагујевцу, Аранђеловцу, Нишу, Сомбору и Београду. До сада, више од 16.500 запослених, из преко 500 компанија, пријавило се Привредној комори Србије са жељом да се вакцинишу против COVID 19.

 

 

Данас је у крагујевачкој “Застави” вакцине примило 250 радника, а имунизација је организована и у компанији “Пештан” у Аранђеловцу. Вакцинацију запослених организовале су регионалне привредне коморе и локалне здравствене институције.

Прве вакцине у својим фабрикама добили су радници ЗФ Србија у Панчеву, а 100 запослених на изградњи Моравског коридора вакцинисано је у кампу конзорцијуму “Бехтел – Енка” у Крушевцу.

Више од 300 радника у крушевачком “Трајалу” и компанији “Kromberg & Schubert Srbija” примило је вакцине у својим фирмама, као и запослени у сомборској компанији “Фиорано”. Наредних дана биће организована вакцинација у БАТ- у Врању, нишком “Филип Морису”, крагујевачком “Сименсу” и “Бошу” у Београду.

Привредна комора Србије апелује на све запослене да се вакцинишу јер је то најбољи начин да сачувају предузећа и радна места и позива компаније из читаве Србије да се јаве како би се на најбржи и најефикаснији начин организовала имунизација запослених, у сарадњи са локалним и здравственим институцијама.

 

Извор: ПКС