Zainteresovanost UK za infrastrukturne projekate u Srbiji

Zainteresovanost UK za infrastrukturne projekate u Srbiji

08/04/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: Vlada Srbije

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović razgovarao je danas sa ministrom za izvoz Ujedinjenog Kraljevstva Grejemom Stjuartom o produbljivanju bilateralnih odnosa, jačanju saradnje u brojnim oblastima, s posebnim težištem na projekte iz domena građevine, transporta i infrastrukture.

 

Momirović je istakao da su dve zemlje posvećene negovanju konstruktivne saradnje, pre svega kroz jačanje trgovinskih odnosa.

On je podsetio na to da ukupna bilateralna spoljnotrgovinska razmena ima trend rasta već nekoliko godina, kao i da UK sa više od 65 miliona potrošača predstavlja veliko tržište sa snažnim potencijalom i od velike važnosti za Srbiju.

Ministar je ocenio da će predstojeći sporazum o partnerstvu,  trgovini i saradnji pružiti novi pravni okvir za regulisanje ukupnih bilateralnih odnosa.

Stjuart je rekao da su ostvareni dobri uslovi za unapređenje  ekonomskih odnosa, i potvrdio da je Ujedinjeno Kraljevstvo zainteresovano za jačanje saradnje sa Srbijom kroz realizaciju infrastrukturnih projekata.

Ministri su konstatovali da dve zemlje ulažu velike napore u borbi sa COVID-19 i da je u tom smislu od velikog značaja uzajamna podrška i saradnja.