Велики потенцијал за интензивнију економску сарадњу са УК

Велики потенцијал за интензивнију економску сарадњу са УК

08/04/2021 Off By BERB

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са министром за извоз Уједињеног Краљевства Грејем Стјуартом, са којим је разговарао о економским односима две земље и о потенцијалима за још интензивнију сарадњу. Састанку је присуствовала и амбасадорка Велике Британије у Србији Шан Меклауд.

 

Boegrad, 8. aprila 2021.- Ministar finansija Sinisa Mali sastao se danas sa ministrom za izvoz Velike Britanije Gremom Stjuartom. FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

 

Саговорници су разговарали о инвестиционим потенцијалима Републике Србије и о стратешким пројектима за које су заинтересоване компаније из Велике Британије. У том смислу, министар Мали је министру Стјуарту представио план „Србија 2025“ који је вредан 14 милијарди евра, а који подразумева изградњу великих капиталних пројеката на територији целе земље.

 

Тема састанка су били и пројекти у области заштите животне средине, као и борба против климатских промена, који су приоритети Владе Републике Србије, како је истакао министар Мали. Министри су разговарали о ближој сарадњи у тој области, која може умногоме да допринесе зеленој економији.

 

На састанку је договорена и посета министра финансија Синише Малог Лондону, у наредних неколико месеци, током које ће инвеститорима бити представљени инвестициони потенцијали Републике Србије, као и стратешки пројекти који се спроводе у нашој земљи.

 

Министри су договорили и да експертски тимови два министарстава додатно активирају сарадњу како би се кроз одређене споразуме озваничила сарадња у одређеним сегментима.