УН за Србију најзначајнија међународна организација

УН за Србију најзначајнија међународна организација

06/04/2021 Off By BERB

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је данас са представницом генералног секретара Уједињених нација и шефицом Канцеларије УН у Београду Мари Јамашитом.

 

Министар Селаковић је истакао да су Уједињене нације за Србију најзначајнија међународна организација и додао да је наша земља посвећена приоритетним областима деловања УН и наставку одличне сарадње.

Такође, министар је указао да је рад Канцеларије УН у Београду од велике важности за Србију, будући да је она главни канал комуникације са Мисијом УН на Косову и Метохији (УНМИК), чије присуство и деловање је од кључног значаја за нашу земљу.

Подвукао је да Србија придаје изузетну важност деловању УНМИК-а и нагласио да та мисија мора да остане ангажована по свим питањима од значаја за доследно спровођење Резолуције СБ УН 1244, у несмањеном обиму и са неизмењеним мандатом.

Селаковић је посебно указао да је континуирано разматрање питања Косова и Метохије у Савету безбедности од суштинске важности за Србију, будући да је стање на терену и даље нестабилно и осетљиво, са бројним инцидентима, чији је непосредни сведок и сам УНМИК.

Шеф српске дипломатије рекао је и да ће предстојећа седница СБ УН о раду УНМИК-а, која ће бити одржана 13. априла путем видео-конференције, бити одлична прилику да се разговара о тренутној ситуацији у Покрајини, активностима УН, УНМИК-а и других међународних представника на КиМ.