Apel studentima da izbegavaju okupljanja

Apel studentima da izbegavaju okupljanja

06/04/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: Vlada Srbije

 

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić apelovao je danas na studente da se suzdrže od masovnih okupljanja i proslava i da poštuju mere države, koje su jedina šansa da se izborimo sa koronavirusom i vratimo normalnom funkcionisanju.

Uz sve razumevanje koje mogu da imam za potrebu i da se provedete i opustite, apelujem na vas da izbegavate bilo kakve mogućnosti u kojima će virus pobeđivati, a mi gubiti, poručio je Ružić povodom nedavnog okupljanja studenata.

Prema njegovim rečima, najmanje što možemo da uradimo za već napregnuti zdravstveni sistem jeste da se, poštujući mere Vlade, solidarišemo sa svakim njegovim radnikom – od doktora, preko medicinskih sestara, do svakog člana nemedicinskog osoblja.

Nastavkom okupljanja svaka lepa okolnost i svako nama svojstveno druženje biće sve dalje i dalje, a to ne smemo dozvoliti, posebno ne sada, kada država čini što retko koja u svetu uspeva – da obezbedi izlaz iz ove situacije, istakao je Ružić.