Вулин: Дунав неће бити безбедан коридор за кријумчаре

Вулин: Дунав неће бити безбедан коридор за кријумчаре

05/04/2021 Off By BERB

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је данас да српска полиција неће дозволити да било ко шверцује нафту и другу робу пловним путевима Србије и нагласио да ће ускоро бити формирано посебно тело које ће коoрдинирати рад свих полицијских управа на Дунаву.

 

 

 

 

 

 

Министар Вулин, који је са помоћником директора полиције Богољубом Живковићем и начелником Полицијске управе за град Београд Веселином Милићем обишао припаднике Полицијске испоставе за безбедност на рекама, навео је да ће у наредном периоду значајна средства бити уложена у набавку опреме.

Према његовим речима, биће набављени нови чамци, адекватна униформа за извршење задатака и боравак на води, а размотриће се и локација за зимовник са пратећим садржајима на приобаљу реке Саве.

„Припадници Полицијске испоставе за безбедност на рекама, који брину о безбедности на 226 километара речних токова и приобаља, у прва три месеца ове године запленили су око три тоне кријумчарене нафте и ухапсили починиоце. То је за похвалу, али није ни мали део нафте или цигарета који се кријумчаре Дунавом. Зато ће бити формирано посебно тело које ће координирати рад свих полицијских управа на Дунаву. Дунав неће бити безбедан коридор за кријумчаре“, истакао је Вулин.

Министар је нагласио и да је захваљујући брзим интервенцијама припадника Полицијске испоставе за безбедност на рекама прошле године спасено 14 људи, које су успели на време да извуку из воде приликом покушаја самоубиства, због чега су ови момци истински хероји.