Сусрет министра Ружића и патријарха

Сусрет министра Ружића и патријарха

31/03/2021 Off By BERB

Први потпредседник владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић разговарао је данас са Његовом светости патријархом српским господином Порфиријем и, уз честитку за избор на место Патријарха, пожелео му је да у добром здрављу дуго столује на трону Српске православне цркве.

 

У разговору о досадашњој и будућој сарадњи Српске православне цркве и Министарства просвете, науке и технолошког развоја о унапређењу наставе у области веронауке, положају вероучитеља, као и о новом саставу комисије владе за верску наставу чији је мандат истекао.

Министар је истакао да је верска настава важна за очување аутентичности теолошког учења, као и духовног и моралног својства лица које то учење преноси.

„Сарадња Министарства и Српске православне цркве је од драгоцене важности за очување идентитета, традиције и историјских вредности које баштинимо“, рекао је Ружић.

Испред Министарства састанку су присуствовали и државна секретарка Маријана Дукић Мијатовић и саветник за верска питања Милета Радојевић, а испред Српске православне цркве владика Стефан и шеф кабинета Александар Прашчевић.