Председник Вучић присуствовао почетку радова на деоници пута Нови Београд-Сурчин

Председник Вучић присуствовао почетку радова на деоници пута Нови Београд-Сурчин

31/03/2021 Off By BERB

Извор: predsednik.rs/Фото: Димитрије Голл

 

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас обележавању почетка радова на деоници пута Нови Београд – Сурчин, нове градске магистрале која ће повезати Београд са ауто-путем “Милош Велики”. Председник Вучић је током обиласка градилишта рекао да ће се том саобраћајницом скратити излаз на ауто-пут “Милош Велики” за око 10 километара.

 

“Хвала људима који вредно раде на овом важном путу, који спаја Нови Београд са Сурчином. Овај део града постаће један од најлепших делова Београда. Цео овај пројекат није само изградња ауто-пута, већ је један развојни пројекат који доноси много нових садржаја. Сурчин много добија и постаје једна од најбрже растућих општина”, рекао је председник Вучић.
Председник Вучић најавио је и да ове године почиње изградња Националног стадиона у Сурчину.
“Изградња Националног стадиона ће бити изванредан развојни пројекат за општину Сурчин, али и за целу Србију. Биће велелепан, добрим делом ће бити од дрвета и биће један од најмодернијих стадиона у Европи”, рекао је председник и додао да ће Национални стадион постати нови центар окупљања грађана и привредника, пошто ће ту бити изграђена добра инфраструктура и постојаће добра саобраћајна веза са градом.
Председник Вучић је у разговору са амбасадорком Чен Бо казао да сутра планира да обиђу заједно радове и на деоници ауто-пута Прељина – Пожега.
Обележавању почетка радова присуствовали су и премијерка Ана Брнабић, амбасадорка Народне Републике Kине Чен Бо, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, градоначелник Београда Зоран Радојичић, заменик градоначелника Горан Весић и председник општине Нови Београд Александар Шапић.