Miloš Nenezić novi predsedavajući Socijalno-ekonomskom savetu

Miloš Nenezić novi predsedavajući Socijalno-ekonomskom savetu

29/03/2021 Off By BERB

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je na današnjoj redovnoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta (SES) za novog predsedavajućeg ovom telu izabran predsednik Unije poslodavaca Miloš Nenezić.

Ministarka Darija Kisić Tepavčević iskazala je dosadašnjem predsedavajućem i predsedniku UGS „Nezavisnost“ Zoranu Stojiljkoviću zahvalnost na zalaganju i posvećenosti, i poželela uspeh u daljem radu Milošu Neneziću.

Ona je istakla da je Socijalno-ekonomski savet od velikog značaja kako za radnike i njihova prava, tako i za poslodavce i za čitavu društvenu zajednicu.

Prema njenim rečima, samo zajedničkim radom se može doći do stvaranja sigurnog radnog okruženja i poštovanja prava radnika.

Kisić Tepavčević je napomenula da je resorno ministarstvo u prethodnom periodu pokrenulo mnogobrojne zakonodavne aktivnosti, u kojima će značajnu ulogu imati i predstavnici sindikata i predstavnici poslodavaca.

Cilj nam je da dođemo do najboljih rešenja, a naša poruka je da iz Ministarstva neće izaći nijedan zakon koji će ugrožavati prava radnika i uslove njihovog rada, poručila je ministarka.

Na sednici je usvojen plan rada SES-a za 2022. godinu, a razgovarano je i o stanju kolektivnog pregovaranja i inicijativi za povećanje cenzusa za ostvarivanje prava za dečji dodatak.

Sednici su prisustvovali novoizabrani predsedavajući i predsednik Unije poslodavaca Miloš Nenezić, predsednik UGS „Nezavisnost“ Zoran Stojiljković i potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Goran Milić.

 

Izvor: Vlada Srbije/Foto: Tanjug