Vojska pomaže u čišćenju snega u Crnoj Travi

Vojska pomaže u čišćenju snega u Crnoj Travi

24/03/2021 Off By BERB

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je u Crnoj Travi pripadnike Vojske Srbije koji su od jutros angažovani na pružanju pomoći u čišćenju snega sa lokalnih puteva u toj opštini.

Stefanović je poručio da Vojska Srbije jeste i uvek će biti sa svojim narodom, kada god to bude potrebno, dodajući da je naselje Mlačište, koje je udaljeno približno 15 kilometara, zavejano, a smetovi su potpuno odsekli stanovništvo od centra opštine.

Radimo na tome da što pre dođemo do meštana koji žive u ovom naselju, između ostalog i do tri bebe koje se nalaze tamo, kako bismo im što pre omogućili sve ono što im je potrebno za normalan život, poručio je ministar.

On je istakao da su predsednik Opštine i stanovnici Crne Trave u prethodnim danima uložili ogromne napore u to da se putevi u celoj opštini čiste od snega, ali su sinoć, suočeni sa velikim smetovima, tražili pomoć Vojske.

Predsednik Republike Aleksandar Vučić odobrio je angažovanje i danas naša inžinjerijska jedinica Četvrte brigade učestvuje u raščišćavanju snega, naveo je Stefanović.

On je ponovio da su pripadnici naše vojske uvek tu kada narodu treba da se pdruži pomoć i kada je situacija najteža, i naglasio da je važno da se pomogne i da se pokaže da Opština Crna Trava nije zaboravljena.

Vojska će i u narednim danima biti prisutna na terenu dokle god to bude potrebno i jedinice Četvrte brigade biće na raspolaganju predsedniku Opštine da pomognu u svim situacijama u kojima sneg preseca normalnu komunikaciju. Nadamo se i prestanku padavina u narednih nekoliko dana, što će olakšati i rad samoj opštini, rekao je Stefanović.

Predsednik Opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević informisao je ministra o trenutnoj situaciji u toj opštini, u kojoj sneg pada već deveti dan i u kojoj je jutros uvedena vanredna situacija, kao i o problemima sa kojima se meštani suočavaju zbog snežnih padavina.

Blagojević je preneo zahvalnost Stefanoviću i Vojsci Srbije na brzoj i efikasnoj reakciji, ističući da je ovoj opštini pomoć preko potrebna.

Pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske jutros su sa inžinjerijskom mašinom započeli raščišćavanje lokalnih puteva u Crnoj Travi, čiji su stanovnici, zbog snega koji već nekoliko dana neprestano pada, onemogućeni da dođu do centralnih delova opštine radi snabdevanja hranom i lekovima.

Pripadnike Vojske Srbije, zajedno sa ministrom obišao, je i komandant Četvrte brigade Kopnene vojske pukovnik Novica Petrović.

 

Izvor: Vlada Srbije