Састанак са амбасадором Руске Федерације

Састанак са амбасадором Руске Федерације

24/03/2021 Off By BERB

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка и захвалио за нових 100.000 вакцина Спутник В, које су јуче допремљене и које доприносе да се процес вакцинације у нашој земљи несметано наставља.

 

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали о плановима за  одржавање Санктпетербуршког међународног економског форума, који би био прилика за нове разговоре о економској сарадњи Србије и Русије и, посебно, о трговинској размени, за коју је постављен циљ да премаши четири милијарде долара.

 

Двојица саговорника су изразили задовољство напретком економске сарадње Србије и Русије и истакли да заједнички инфраструктурни пројекти, попут пруге Стара Пазова-Нови Сад и железничког диспечерског центра, као и пројекти у области енергетике, попут гасовода од бугарске до мађарске границе, доприносе економском напретку наше земље. Констатовано је, такође, да ови пројекти прате планирану динамику.

 

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали и о регионалној ситуацији, посебно о Босни и Херцеговини и Косову и Метохији, сагласивши се да су политика мира и сарадње неопходне за стабилност Западног Балкан.

 

Фото: predsednik.rs