Пројекат „Франкофонија и Народно позориште“

Пројекат „Франкофонија и Народно позориште“

23/03/2021 Off By BERB

У оквиру пројекта „Франкофонија и Народно позориште“, 25. марта (19,00) на Сцени „Раша Плаовић“ биће одржано јавно читање француске савремене драме „Идентитет“ Жерара Воткинса, преводу Марије Караклајић и Анђелке Николић и у режији Ане Григоровић.

 

 

Млади европски пар Марион и Андре Kлајн имају високо образовање, немају запослење и живе у немаштини. Марион Kлајн је изгубила апетит и не може више да једе. Андре Kлајн на етикети винске боце сазнаје да могу да зараде новац уколико одговоре на једно питање. То питање ће их навести на потрагу за сопственим идентитетом који ће уздрмати њихову егзистенцију и љубавни однос…

У подели су Бојана Стефановић и Ненад Стојменовић.

Споразум о пројекту „Франкофонија и Народно позориште“, 20. јануара ове године, потписали су управница Народног позоришта Ивана Вујић Коминац, директор Француског института у Србији Мануел Буар и аташе за културу Амбасаде Француске у Београду Kатрин Фодри.

Тема споразума је презентација и јавно читање савремених драма француских аутора које ће одржавати на сцени Народног позоришта.

У тој презентацији учествују млади уметници и чланови Народног позоришта.

Ово је друго јавно читање, а прво је одржано 7. фебруара, такође, на Сцени „Раша Плаовић“ – реч је о драми Лорана Мовињеа „Сву моју љубав“.