Hapšenje zbog krijumčarenja ljudi

Hapšenje zbog krijumčarenja ljudi

23/03/2021 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Управом граничне полиције и надлежним полицијским службама Босне и Херцеговине, а у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал и уз подршку Полицијског центра Југоисточне Европе –СЕЛЕК центра, на територији Лознице ухапсили су пет чланова организоване криминалне групе због сумње да су прокријумчарили 100 ирегуларних миграната преко Дрине у БиХ.

 

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи у Србији су ухапшени С. П. (1973), В. П. (1997), А. М. (1979), М. Д. (1987) и Ј. Н. (2001), сви из Лознице.

 

Истог дана у оквиру заједничке истраге, припадници СИПА су на територији БиХ ухапсили четири особе, због сумње да су припадници организоване међународне криминалне групе која се бавила кријумчарењем људи из Србије и Босне и Херцеговине у земље Западне Европе.

 

Припадници оганизоване криминалне групе коју је, како се сумња, предводио С. П., терете се да су, од почетка септембра 2020. до средине марта ове године, уз новчану накнаду од 100 евра по особи организовали недозвољен превоз миграната од Бање Ковиљаче и Лознице до близине реке Дрине у насељу Беле воде код Лознице.

 

Они су потом, како се сумња, мигранте чамцима превозили преко Дрине на територију Босне и Херцеговине.

 

Остварену финансијску корист припадници организоване криминалне групе делили су између себе у зависности од задатака које су имали приликом извршења кривичног дела.

 

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.