Хапшење због трговине утицајем

Хапшење због трговине утицајем

22/03/2021 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Управом граничне полиције и Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу ухапсили су Е. П. (1974) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем и С. В. (1968) који се терети за злоупотребу службеног положаја.

 

Сумња се да је С. П., запослен у Царинској испостави на Граничном прелазу Градина, под утицајем Е.П., који је један од одговорних лица ове Царинске испоставе на наведеном граничном прелазу, у марту ове године извршио преглед возила једног мушкарца који је превозио резервне делове за камионе и након царињења дела спорне робе навео да је то роба за личне потребе, упркос томе што је знао да таква врста робе не може бити царињена у „скраћеном поступку“.

 

На овај начин С.П. је прибавио корист возачу у виду привилегије за увоз робе трговачког карактера у Србију мимо важећих прописа и причинио штету буџету Републике Србије у износу царине која није обрачуната и наплаћена за вишак робе.

 

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.