Подршка пословању фризера кроз нове предлоге помоћи привреди

Подршка пословању фризера кроз нове предлоге помоћи привреди

20/03/2021 Off By BERB

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са представницима фризерске индустрије.

 

Састанку је присуствовао и министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали, док су испред фризера на састанку били чланови Савеза фризерских клубова Србије, Клуба фризера Нексус, као и представници дистрибутера фризерских производа.

 

Главна тема састанка било је како превазићи негативне економске последице које је пандемија вируса КОВИД-19 оставила на ову индустрију.

 

Представници фризера изразили су задовољство што кроз непосредан дијалог са председницом владе и министром могу да изнесу проблеме са којима се суочавају у претходних годину дана.  Имајући у виду природу фризерског посла и близак физички контакт који он подразумева, несумњиво је да је фризерска индустрија једна од најпогођенијих глобалном пандемијом корона вируса.

 

Закључено је да је здравље грађана  и поштовање епидемиолошких мера апсолутни приоритет, али ће са друге стране и кроз нове предлоге економске помоћи привреди, фризери бити подржани како би опстали и што лакше и брже повратили своје пословање у нормалне токове.

 

Састанак је део консултација које је председница владе са ресорним министрима имала у претходним данима са представницима индустрија које су највише погођене негативним ефектима пандемије вируса КОВИД- 19.

 

Премијерка Брнабић раније данас састала се са представницима филмске индустрије и биоскопа, док је јуче разговарала и са удружењима угоститеља, ивент индустрије, музичара и уметника.

 

Фото: Влада Србије