Инфраструктурна улагања за још бржи развој Сопотa

Инфраструктурна улагања за још бржи развој Сопотa

20/03/2021 Off By BERB

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић посетио је данас Сопот и састао се са председником општине Живорадом Милосављевићем. На састанку су разговарали о пројекту изградње канализационе мреже и реконструкцији путева, а потом су обишли локацију саобраћајнице Сопот – Ђуринци у делу спајања са Авалским путем.

 

,,Сопот је захваљујући председнику Милосављевићу од мале општине Београда, која је била окренута пре свега пољопривреди, трансформисала се и данас је то један мањи индустријски и туристички центар” истакао је министар Момировић.

Момировић је напоменуо да кроз пројекат ,,Чиста Србија” у Сопота  ће бити изграђено 220 километара канализационе мреже и три погона за пречишћавање отпадних вода, а вредност инвестиције је 97,55 милиона евра.

Погони за пречишћавање вода градиће се на локацијама: Сопот и за индустријску зону места Ђуринце, Ропочево, Неменикуће; Мали Пожаревац и за околна насеља Раља, Паршањ, Мала Иванча; Рогача.

,,Сви смо сведоци колико је општина Сопот постала значајна за цео Београд и колико се људи током лета измешта и исељава овде, желимо да тај развој подржимо и да наставимо инвестиције у том правцу. Обновићемо и путну инфраструктуру, посебно овај део од Ђуринаца до Сопота као и неке пружне прелазе”  рекао је Момировић.