U fokusu KIF-a snažnija podrška poslovnoj zajednici od 350.000 kompanija

U fokusu KIF-a snažnija podrška poslovnoj zajednici od 350.000 kompanija

19/03/2021 Off By BERB

Komorski investicioni forum zapadnobalkanske šestorke (KIF ZB6) na današnjoj sednici Upravnog odbora u Podgorici izabrao je novog generalnog sekretara KIF-a Tatjanu Sterjovu Duškovski iz Privredne komore Severne Makedonije, što će doprineti ispunjenju velikih očekivanja od KIF-a kao ključnog predstavnika privrede regiona i efikasnijem i funkcionalnijem delovanju zajedničke komore, koja u fokusu ima stručnu podršku poslovnoj zajednici od oko 350.000 kompanija.

 

Od svog osnivanja bili smo glas privrede ukazujući da regionalna saradnja nema alternativu. Sa novom generalnom sekretarkom Tatjanom Sterjovom Dushkovski nastavljamo započeti posao izgradnje zajedničkog tržišta Zapadnog Balkana u skladu sa akcionim planom usvojenim u Sofiji. Izgradili smo vidljivost Kifa pred domaćim i međunarodnim institucijama, što nam nameće obavezu da budemo efikasni i funkcionalni za naše članice i da brzo reagujemo na njihove zahteve, poruka je članova Upravnog odbora KIF-a.

Komorski investicioni forum postigao je prepoznatljivost u međunarodnim institucijama kao ključni akter u sprovođenju strateških aktivnosti i jedan od tri glavna stuba integracije regiona u okviru Berlinskog procesa. Regionalni ekonomski prostor zahteva stalno unapređivanje efikasnosti i funkcionalnosti zajedničke komore, kao i tim koji posvećeno radi i predstavlja snažnu podršku Poslovnom savetu KIF-a u zastupanju interesa i predloga poslovne zajednice pred vladama regiona.

 Upravni odbor KIF-a doneo je i odluku da se osnuje predstavništvo Komorskog investicionog foruma u Podgorici i podržaće aktivnosti na preseljenju sedišta iz Trsta u Podgoricu.

 Članovi UO KIF-a sastali su se i sa ministrima finansija i ekonomskog razvoja Crne Gore, Milojkom Spajićem i Jakovom Milatovićem.