Разматрани модалитети подршке државе музичарима

Разматрани модалитети подршке државе музичарима

19/03/2021 Off By BERB

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са представницима музичара са којима је разговарала о последицама и ефектима пандемије вируса COVID-19 на ову индустрију.

 

Састанку су присуствовали потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић и министар финансија Синиша Мали.

 

На састанку је договорено да се што хитније наставе разговори и да се пронађу начини и модалитети подршке државе музичарима.

 

Састанак је део консултација које ће председница владе, министри Гојковић и Мали имати у наредним данима са представницима индустрија које су највише погођене негативним ефектима пандемије вируса COVID- 19.

 

Председница владе упознала је учеснике састанка да је Влада Републике Србије у обавези да води рачуна о здрављу људи, али истовремено и о начинима превазилажења економских последица и потешкоћа.

 

Премијерка Брнабић и министри Гојковић и Мали током дана састаће се са представницима угоститељске индустрије, док су за сутра планирани састанци са представницима филмске индустрије и биоскопа и са удружењима фризера.

 

Фото: Влада Србије