Bolji dani za Poštu Srbije

Bolji dani za Poštu Srbije

17/03/2021 Off By BERB

Piše: Ranka Čičak / Foto: YouTube/screenshot

 

Pošta Srbije, najveći poslovni sistem u zemlji, bio je u proteklih  pet godina u stalnoj  moralnoj, poslovnoj i finansijskoj krizi. Njena direktorka, kadar PUPS-a, bez stručnosti  da je vodi, zaposlila je svoje  prijatelje s manje znanja od nje i dovela ovo javno preduzeće na ivicu propasti. Njeni direktori, sa platama 10 puta većim od običnih poštara, bili su razlog čestih protesta.

 

Vlada Srbije je u poslednjem trenutku, pre mesec dana rešila problem. Direktorka je penzionisana, a na mesto v.d. direktora došao je bivši ministar rada, ekonomista i finansijski stručnjak, Zoran Đorđević. Đorđević je već održao sastanke s ambasadorima Turske, Maroka i Norveške, dogovorio saradnju sa direktorom Regulatorne agencije za elektronske komunikacije. Sa direktorom Ruskog doma napravio je projekte o PTT muzeju i filatelističkoj delatnosti. Sa dekanom Saobraćajnog fakulteta u Beogradu dogovorio je saradnju mladih stručnjaka sa Poštom Srbije. Sa direktorkom Poštanske štedionice  i ministarkom privrede dopunio je aneksom 6 ugovor koji se odnosi  na besplatne akcije.

Danas  mi je poslata poruka o tome kako u Pošti prima plate pedesetak pevača, starleta i glumaca koji su tamo zaposleni fiktivno, a dobijaju po 200.000 dinara mesečno. Pitala sam Zorana Đorđevića o čemu se radi, a on je odgovorio:

-To sam i ja čuo pre godinu dana. Kao ministar rada, otišao sam da proverim i otkrio da je sve izmišljeno. Pa to može lako da se proveri u PIO fondu.

Znači – ponovo lažne informacije. Sigurna sam da će Zoran Đorđević uspešno znati da se bori s njima. Već je naučio. Ne mogu da mu oproste što je ostao veran svom predsedniku Srbije i SNS-a, Aleksandru Vučiću.