Nagrađen pripadnik SAJ-a i najbolji ultramaratonac Jovica Spajić

Nagrađen pripadnik SAJ-a i najbolji ultramaratonac Jovica Spajić

15/03/2021 Off By BERB

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa pripadnikom Specijalne antiterorističke jedinice i našim najboljim ultramaratoncem Jovicom Spajićem.

Jovica Spajić pobedio je u jednoj od najzahtevnijih trka na svetu „Iditarod 350“ na Aljasci, čija je dužina staze 352,3 milje (565 kilometara), a temperatura tokom trke ide i do minus 25.

Vulin, koji je novčano nagradio Spajića za ostvareni podvig, istakao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova ne čini samo oprema i tehnika, već na prvom mestu ljudi.

Nečemo dozvoliti da u narednom periodu ovakvi takmičari i pripadnici MUP-a razmišljaju o kotizacijama ili avionskim kartama, već ćemo učiniti sve da se oni koncentrišu na svoj zadatak, da što bolje predstave Ministarstvo, svoju jedinicu i Srbiju, naglasio je on.

Kada imate ljude poput Spajića, onda znate da je svako ulaganje u policiju i u sve pripadnike MUP-a ispravno i opravdano, naveo je ministar i podvukao da oni mogu da se takmiče sa najboljima u svetu, u koje je uloženo mnogo sredstava.

 

 

Izvor: Vlada Srbije