Ojačati ekonomiju i infrastrukturu u romskim naseljima

Ojačati ekonomiju i infrastrukturu u romskim naseljima

15/03/2021 Off By BERB

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije Stevan Gligorin obišao je tokom vikenda romsko naselje na Čukarici, gde je u nesreći, koja se dogodila prošlog petka, povređeno sedmoro dece.

Gligorin je tom prilikom razgovarao sa porodicama nastradale dece, koje je obavestio o tome da su gradske nadležne službe već preduzele korake kako bi se obezbedio oporavak povređenih mališana.

Nažalost, kako je ukazao, ovo nije prvi nesrećan slučaj do kojeg dolazi usled loših životnih uslova u romskim naseljima, ali je svakako jedan od najtežih, pogotovo zbog činjenice što su deca teško povređena.

Prema njegovim rečima, ovo je samo razlog više da ubrzamo inicijativu da se ojačaju ekonomija i infrastruktura u romskim naseljima, jer su to preduslovi da se ovakve nesreće ne ponavljaju.

Državni sekretar je prethodno razgovarao sa predsednikom Opštine Čukarica Srđanom Kolarićem i gradskom sekretarkom za socijalnu zaštitu Natašom Stanisavljević, koji su ga uverili u to da se preduzimaju sve potrebne mere kako bi se popravili uslovi za život u ovom romskom naselju i obezbedio bezbedan povratak dece nakon lečenja.

 

 

Izvor: Vlada Srbije