Србији стигла још једна донација медицинске опреме из УАЕ

Србији стигла још једна донација медицинске опреме из УАЕ

12/03/2021 Off By BERB

Вредна медицинска опрема, коју су Уједињени Арапски Емирати донирали Србији, стигла је данас, а на београдском аеродрому дочекали су је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и чланица Кризног штаба за борбу против корона вируса проф. др Дарија Кисић Тепавчевић и амбасадор те земље у Србији Мубарак Саид Ел Дахериј.

 

Министарка Кисић Тепавчевић захвалила је УАЕ у име свих грађана Републике Србије на вредној донацији и подсетила да је ова пријатељска земља била уз Србију од почетка пандемије Ковид 19. Како је навела, у марту прошле године нашој земљи стигла је помоћ са заштитним средствима за борбу против корона вируса, а у децембру и први део вишемилионски вредне медицинске опреме.

 

„Данас смо добили други део ове медицинске опреме које садржи ултразвучне апарате, скенере, мобилне рендген апарате, магнетну резонанцу, протокомере и све оно што је потребно за негу пацијената који су заражени корона вирусом“, истакла је министарка и додала да је много лакше пребродити овако тешка времена када имате пријатеље као што су УАЕ.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић нагласила је и да је вест, коју је јуче саопштио председник Републике Србије Александар Вучић, који тренутно борави у тој земљи, да ће се у Србији уз помоћ пријатеља из УАЕ и Кине производити вакцина компаније Синофарм, обрадовао све грађане.

 

„То ће бити одлучујући моменат у борби против пандемије Ковид 19, не само за нашу земљу, већ за цео Балкан“, истакла је министарка.

 

Амбасадор УАЕ у Србији Мубарак Саид Ел Дахериј истакао је да му је задовољство што је његова земља у прилици да помогне људима у Србији у борби против пандемије Ковид 19 и приликом производње вакцине.