Danas počinje velika kampanja poziva na vakcinaciju

Danas počinje velika kampanja poziva na vakcinaciju

10/03/2021 Off By BERB

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Inđiji da Vlada ne razmišlja o uvođenju obavezne vakcinacije, objasnivši da bi to bilo suprotno svim standardima ljudskih prava.

Brnabić, koja je prisustvovala otvaranju novog pogona kompanije „Fertiko“ u Inđiji, istakla je da je ova imunizacija veoma važna, ali da je država ne može učiniti obaveznom jer ima kategorija stanovništva koje ne mogu da prime vakcinu.

Premijerka je poručila da je građanska dužnost svih nas koji možemo da primimo vakcinu, da to i učinimo, jer time štitimo i one ljude koji nisu u stanju da to učine, napomenuvši da u ovom trenutku vlada značajno interesovanje za vakcinaciju.

Predsednica Vlade je izrazila nadu da će se tako i nastaviti, najavivši da danas počinje velika kampanja poziva na vakcinaciju preko televizije, novina i bilborda.

Ona je uputila poziv svima, a naročito starijim građanima, da se obavezno vakcinišu, i dodala da je masovna vakcinacija u Kruševcu i u Sremskoj Mitrovici, gde mogu da dođu i oni koji nisu prijavljeni, pokazala da to veoma dobro funkcioniše.

U Kruševcu je bilo više od 1.100 građana, a u Sremskoj Mitrovici 807, navela je Brnabić i najavila otvaranje još takvih mesta za masovnu vakcinaciju.

Premijerka je istovremeno naglasila da će, u sklopu mera protiv širenja koronavirusa, insistirati na tome da se svi koncerti otkažu, istakavši da je začuđena time da se u ovom teškom trenutku organizuju koncerti u Beogradu jer je to suprotno svim pravilima i merama.

Mi ćemo razgovarati sa predstavnicima Grada Beograda da vidimo kako se to desilo i insistiraćemo na tome da se svi koncerti otkažu, a da se organizatori kazne, istakla je ona, ocenivši da to nije pozorišna predstava ili neki kulturni događaj.

Predsednica Vlade je, govoreći o pogoršanju epidemijske situacije, naglasila da vakcinacija pomaže da ne bude još gora, ali da će gotovo sigurno biti novih mera za vikend.

 

 

Izvor: Vlada Srbije