Сусрет Вучића и Додика

Сусрет Вучића и Додика

09/03/2021 Off By BERB

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са председавајућим Председништва Босне и Херцеговине Милорадом Додиком, са којим је разговарао о значају предстојећих посета двојице државника Уједињеним Арапским Емиратима, Бахреину и Турској, као и значајнијој подршци Србије Републици Српској.

 

Договорено је да Република Србија интензификује своју подршку Републици Српској, а на захтев председника Додика, Србија ће посебну и велику подршку пружити општинама Костајница, Козарска Дубица, Невесиње и Дрвар. Реч је о мање развијеним општинама Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине, које су делом страдале у последњим земљотресима, а та места су од посебног стратешког значаја за целокупан српски народ.

 

Председник Вучић је рекао да ће Србија помоћи и да ће увек бити уз свој народ западно од Дрине, поштујући међународне законе и територијални интегритет Босне и Херцеговине.

 

Такође, двојица саговорника су оценили да српски народ у сфери политике, економије, а посебно културе и образовања, мора да пружи што јединственији одговор на савремене изазове. У складу са тим, Вучић и Додик договорили су учешће стручњака из Републике Српске у заједничком писању уџбеника из српског језика, историје и географије за територије Републике Србије и Републике Српске.

 

Председник Додик се посебно захвалио Србији на вакцинама које је донирала Републици Српској и Босни и Херцеговини.

 

Фото: Танјуг