Saradnja ministarstava odbrane Srbije i Crne Gore

Saradnja ministarstava odbrane Srbije i Crne Gore

27/02/2021 Off By BERB

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas putem video linka sa ministarkom odbrane Crne Gore dr Oliverom Injac.
 

Ministar Stefanović naglasio je da je saradnja sa zemljama regiona jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije i istakao opredeljenje Ministarstva odbrane za kvalitativno i kvantitativno unapređenje saradnje u oblasti odbrane sa Crnom Gorom u obostranom interesu, kako na bilateralnom nivou, tako i u regionalnim formatima saradnje.

Spoljnopolitički cilj Republike Srbije je članstvo u Evropskoj uniji, rekao je ministar Stefanović, a samim tim prioritet Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je angažovanje u okviru Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike Evropske unije.

Ministarka Injac  zahvalila je Vladi Republike Srbije na donaciji vakcina protiv zarazne bolesti KOVID 19, koja je pozitivno prihvaćena kod građana Crne Gore.

Istakla je da je Crna Gora, pored toga što je članica NATO, spremna da razvija saradnju sa susednim zemljama koje nisu članice Alijanse.

Tokom današnjeg razgovora ministri su se saglasili da je neophodno intenziviranje saradnje u oblasti odbrane, posebno imajući u vidu tradicionalne veze između Srbije i Crne Gore.