Ухапшено пет особа због примања или давања мита

Ухапшено пет особа због примања или давања мита

17/02/2021 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова , Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, ухапсили су пет особа због примања или давања мита.

 

Ухапшени су М.Б. (1963) одговорно лице Прекршајног суда у Краљеву, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело примање мита, В. Л. (1968) због сумње да је помогао у извршењу овог кривичног дела, Б.Т. (1952) и Б.К. (1991) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело давање мита, као и В.П. (1979) због сумње да је помогао у извршењу кривичног дела давање мита.

Осумњичени се терете да су од августа 2020. до фебруара 2021. године омогућили окривљенима у поступцима који се воде пред Прекршајним судом у Краљеву, а у предметима осумњичене М.Б., да не изврши службену радњу коју би морала извршити, односно да пролонгира прекршајне поступке против окривљеног, сина осумњиченог  Б.Т. као и поступке против Б.К., до застарелости.

М.Б. се терети и да је опструисала прекршајне поступке и доносила пресуде којима се окривљени ослобађају прекршајне одговорности, или је доносила решења о обустави прекршајних поступака који су покренути против сина осумњиченог Б.Т. као и  Б.К.

Како се сумња, М.Б. је посредно, од В.Л. и В.П. у наведеном периоду примила мито у износу од 1.100 евра. Код осумњиченог В. Л. пронађено је 100 евра и око 19.000 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.