У Србију је рано јутрос допремљено нових 50.000 вакцина “Спутник В”

У Србију је рано јутрос допремљено нових 50.000 вакцина “Спутник В”

09/02/2021 Off By BERB

У Србију је рано јутрос авионом Ер Србија допремљено нових 50.000 вакцина “Спутник В”.

 

Утовар вакцина у авион, на аеродрому Шереметјево у Москви, надгледао је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Он је истакао да се „односи Србије и Русије налазе на највишем нивоу у историји“.

„Ниједна земља у Европи није добила оволико вакцина из Русије колико је добила Србија. У овом тренутку, када се и сама Русија суочава са потешкоћама да дистрибуира довољно вакцина по својим регионима, она помаже братској Србији и шаље вакцине када су нам најпотребније“, рекао је Поповић.

Он је указао да је управо ово најчвршћи доказ братских односа две земље и доказ најбољих личних односа председника Александра Вучића и председника Владимира Путина.

„Вакцина је данас вреднија од злата. Вакцине су нам важне за очување здравља и живота људи, али су нам важне и за економију и враћање нормалном животу“, истакао је Поповић, који је уједно и копредседник Међувладиног комитета за сарадњу Србије и Русије.

Поповић је указао на то да са наставком вакцинације овим темпом, Србија може прва да победи пандемију, да настави да јача економију и привлачи инвестиције, и да учврсти улогу економског лидера у овом делу Европе.

По допремању на аеродром Никола Тесла, вакцине су транспортоване у Институт „Торлак“, одакле ће бити дистрибуиране центрима за вакцинацију широм Србије.