Nastavak policijskih akcija protiv svih kriminalnih grupa

Nastavak policijskih akcija protiv svih kriminalnih grupa

08/02/2021 Off By BERB

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je danas da sledi nastavak akcija protiv svih kriminalnih grupa, dodavši da će biti oštro sankcionisani svi pojedinci iz redova države koji su na bilo koji način sarađivali sa organizovanim kriminalom.

Stefanović je, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, preneo da je, između ostalog, bilo reči o borbi protiv organizovanog kriminala, istakavši da će nastavak policijskih akcija biti usmeren ne samo protiv kriminalne grupe čiji su pripadnici nedavno uhapšeni, već i protiv drugih koje deluju u Srbiji.

Država će odlučno pokazati da ume da se odupre svakom obliku organizovanog kriminala i da sankcioniše one iz redova države koji su sarađivali sa njima ili im na bilo koji način davali informacije koje su im pomagale u činjenju krivičnih dela, rekao je on.

Prema njegovim rečima, razgovarano je i o tome šta je potrebno da se osnaže državni organi, tužilaštva, MUP i BIA kako bi taj posao mogli lakše da obave, a da građani budu bezbedni i sigurni.

I u narednom periodu, nadležni državni organi zaduženi su da pažljivo prate dešavanja u Srbiji u cilju obezbeđivanja bezbednosti i sigurnosti. Uveren sam u to da će svi oni nastaviti da štite interes Srbije i svih građana, istakao je potpredsednik Vlade.

Stefanović je preneo da je na sednici posebna pažnja bila posvećena aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, koju je ocenio sve složenijom.

Složena je u političko-bezbednosnom smislu i razmotrili smo šta preduzimaju naši državni organi da sačuvaju bezbednost i stabilnost na teritoriji južne srpske pokrajine, rekao je on.

Prema njegovim rečima, namera je da se, u saradnji sa Kforom, štiti stabilnost i bezbednost pre svega srpskog stanovništva koje je ugroženo na Kosovu i Metohiji, da Srbija pokaže da je ozbiljan partner i da nećemo dozvoliti nikakav pogrom, proterivanje ili zločine nad srpskim stanovništvom.

Potpredsednik Vlade je ukazao na to da je razgovarano i o potrebama i investiranju u bezbednosne snage vojsku, policiju i Bezbednosno-informativnu agenciju.

Analizirali smo koje investicije želimo u nabavci savremenog naoružanja ove i naredne godine, a što će omogućiti da vojska i policija budu dobro opremljene, snažnije i u mogućnosti da se suoče sa novim izazovima, istakao je Stefanović.

 

 

Izvor: Vlada Srbije/Foto: Tanjug