Вулин: Након хапшење ове криминалне групе, биће расветљени многи нестанци

Вулин: Након хапшење ове криминалне групе, биће расветљени многи нестанци

06/02/2021 Off By BERB

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је без сваке сумње доказано да су припадници организоване криминалне групе, коју су предводили Вељко Беливук и Марко Миљковић, вршили најтежа кривична дела и да ће након њиховог хапшења бити расветљени многи нестанци људи, за која ће, вероватно, моћи да се констатује да су у питању убиства.

 

Министар Вулин је за телевизију Прва навео да ће „ови криминалци бити упамћени по суровости“, по начину на који су вршили кривична дела, начину на који су мучили људе плански и организовано да би застрашили своје противнике.

Седница Савета за националну безбедност, како је навео министар Вулин, на којој ће тема бити хапшење ове организоване криминалне групе, биће одржана у понедељак.

Министар је потврдио да је полиција у својству грађана узела изјаве од челника Фудбалског клуба „Партизан“ на околности сазнања везаних за коришћење просторија на стадиону од стране припадника организоване криминалне групе Беливука и Миљковића.

„Челници „Партизана“ испитани су да ли имају сазнања како је дошло до тога да ова група има простор на стадиону, да ли су знали шта се ту дешава“, рекао је министра Вулин за Прву телевизију.

Министар је истакао да полиција нема никакав сукоб са Партизаном и да се не бави фудбалским клубом и спортским друштвом, већ опасном криминалном бандом која је навијачку групу „Партизана“ користила као покриће

Поручио је родитељима да чувају своју децу, јер их криминалци регрутују по трибинама, на фудбалским утакмицама, и под велом великих навијача наводе да продају дрогу, чине убиства, постану играчка у рукама мафијаша.

На питање новинара да прокоментарише да ли ће бити саслушани чланови Државног већа тужилаца који су били у друштву једног од ухапшених чланова организоване криминалне групе у Панчеву, министар је навео да сматра да свако ко је био у било каквој комуникацији са лицима из оваквог криминогене средине је дужан да објасни околности и природу односа.

Министра је истакао да је поносан на припаднике Министарства унутрашњих послова, Безбедносно – информативне агенције и Тужилаштво за организовани криминал који су спровели хапшење припадника ове организоване криминалне групе.

„Ми смо држава и у овој држави поштоваће се закон, ред, чуваће се живот сваког човека“, закључио је министар Вулин.

 

Foto: srbija.gov.rs