Уручене награде ”Доброчинитељи године солидарности и сарадње”

Уручене награде ”Доброчинитељи године солидарности и сарадње”

06/02/2021 Off By BERB

Најистакнутијим појединцима, који су у 2020. години на различите начине пружили помоћ онима којима је потребна и својим херојским подвизима доказали да у Србији живе хумани и добри људи, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, уручиле су награде ”Доброчинитељи године солидарности и сарадње”.

 

Министарка проф. др Дарија Кисић Тепавчевић је приликом доделе награда, која је организована у оквиру обележавања 100 дана рада Владе Републике Србије, рекла да је 21. век, век највећег цивилизацијског достигнућа и иновација, те да се баш данас појављује вирус који је зауставио свет који нисмо у стању ни да видимо, али који нас је подсетио на праве људске вредности, као што су хуманост, солидарност, пожртвованост и племенитост.

„Хвала баки Даници на непресушној енергији и бризи за друге, хвала Марку који је ризиковао свој живот да би спасио осмогодишњу девојчицу, хвала Ренати која је донирала своју косу за све оне који су због лечења своју изгубили, хвала свима који су шили маске, доносили храну и лекове онима који то нису могли сами да учине“, поручила је министарка.

Проф. др Кисић Тепавчевић рекла је да је Србија, својим начином борбе против корона вируса постала пример другим земљама у свету, а да су њени грађани показали сложност.

„Хвала хиљадама оних који су носили лекове и храну онима којима је била потребна. Показали смо храброст и солидарност – то је наша снага. Показали смо колико смо сложни, како се брани наша земља и како се воли Србија“, закључила је министарка.