Нови ватрогасци-спасиоци у редовима Министарства унутрашњих послова

Нови ватрогасци-спасиоци у редовима Министарства унутрашњих послова

05/02/2021 Off By BERB

Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је данас у Кули промоцији 208 полазника Основне обуке за припаднике ватрогасно–спасилачких јединица којима је уручено решење за пријем у радни однос у Министарство унутрашњих послова и поручио им да њихову величину и врлину показује то што су одабрали позив у којем ће друге стављати испред себе.

 

„Данас сте постали део великог и важног механизма, који нашу земљу чува и брани, и појављује се увек и тамо где је најтеже“, рекао је министар Вулин, који је будућим ватрогасцима пожелео да буду храбри, сигурни, да чувају своју земљу и народ, али и да пазе на себе и буду понос своје породице и Министарства унутрашњих послова.

„Изабрали сте да свој живот и своје здравље понудите другим људима и својој земљи. Често ће вас критиковати, замераће вам, али ћете ви увек знати да сте дали све од себе и да сте спасавајући туђе животе и ви постали бољи људи“, рекао је министар Вулин.

Према његовим речима, знања и вештине које су стекли током обуке полазници ће усавршавати у раду, који се не завршава одласком кући, престанком радног времена, одлагањем униформе.

У име полазника Министарству унутрашњих послова на пруженој прилици да остваре дечачке снове и постану ватрогасци захвалио се Дејан Маљковић, прворангирани полазник 7. класе.

„Хвала вам што сте нам дали шансу за запослење. Предавачи и инструктори научили су нас раду и дисциплини. Одлазимо на будућа радна места, са знањима и вештинама које смо током обуке стекли, спремни да иста, применимо у пракси у будућем раду. Трудићемо се да већ од сутра будемо одговорни припадници Министарства унутрашњих послова, пожртвовани, неустрашиви ватрогасци-спасиоци, храбри и одлучни у заштити и спасавању угрожених живота и имовине у служби безбедности грађана“, рекао је Маљковић.

Полазници 7. и 8. класе Основне обуке за припаднике ватрогасно–спасилачких јединица приказали су вештине и способности стечене током обуке у вежбама гашења пожара, спасавања повређених у саобраћајној незгоди и рада под оптерећењем.

Најбољим полазницима 7. и 8. класе министар Вулин уручио је решења о награђивању.