Javni poziv bankama i lizing kompanijama

Javni poziv bankama i lizing kompanijama

03/02/2021 Off By BERB

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije uputilo je danas poziv poslovnim bankama i lizing kompanijama da se prijave za učešće u realizaciji Programa podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme u 2021. godini.

U saopštenju se navodi da javni poziv za partnere u sufinansiranju, odnosno banke i lizing kompanije, traje do 19. februara, a da će po okončanju izbora partnera i potpisivanju ugovora, Ministarstvo raspisati i javni poziv za mikro, mala i srednja preduzeća, preduzetnike i zadruge za dodelu bespovratne pomoći.

Pomenuti program, za koji je opredeljeno 1,55 milijardi dinara bespovratnih sredstava, sprovodi se u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijama.

Program je osmišljen tako da bespovratna pomoć čini 25 odsto neto vrednosti opreme, 70 odsto te vrednosti finansiraju partneri kreditom ili lizingom, dok preostalih pet odsto čini učešće samog preduzeća.

Sve informacije o Programu i potrebnoj dokumentaciji dostupne su na sajtu Ministarstva privrede i Razvojne agencije Srbije, dodaje se u saopštenju.

 

Izvor: Vlada Srbije