U međunarodnoj akciji zaplenjena 22 kilograma heroina

U međunarodnoj akciji zaplenjena 22 kilograma heroina

02/02/2021 Off By BERB

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, američkom agencijom DEA i bugarskom policijom, zaplenili 22 kilograma heroina i uhapsili sedam članova organizovane kriminalne grupe.

U ovoj međunarodnoj akciji, u Srbiji su uhapšeni M. S. (1984) iz Niša i M. T. (1974) iz Čajetine i zaplenjena su dva kilograma heroina.

Istovremeno u Bugarskoj su uhapšeni srpski državljanin Ž. M. (1981), za koga se sumnja da je vođa ove kriminalne grupe, i bugarski državljani D. S., A. N., G. H. i N. H., a zaplenjeno je 20 kilograma heroina.

Kako se sumnja, ova grupa je tokom prošle i ove godine krijumčarila heroin iz Turske, koji je potom prodavala u Bugarskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Srbiji.

Zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga njima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

Izvor: Vlada Srbije