Михајловићева: Хвала глумици на храбрости да пријави насилника; жене, нисте саме

Михајловићева: Хвала глумици на храбрости да пријави насилника; жене, нисте саме

17/01/2021 Off By BERB

“Вест о томе да су младе девојке годинама биле силоване и сексуално узнемираване у једној познатој и признатој школи глуме не сме да нас остави равнодушним. Исповест младе глумице Милене Радуловић показује нам колико је сексуално насиље присутно у нашем друштву, али и колико га је тешко приметити и пријавити, јер је перфидно и подмукло”, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је, реагујући на вест о хапшењу Мике Алексића, власника познате школе глуме, рекла да ове страшне појаве треба да нас наведу да се запитамо у каквом друштву живимо и шта можемо да урадимо да оно буде боље место за живот наше деце.

 

“Хвала Милени и другим девојкама које су смогле храбрости да проговоре. Охрабрујем сваку жену да насилника пријави, јер нису саме у том паклу. Тужилаштво и друге надлежне институције су ту да одраде свој део посла и драго ми је да је процес већ покренут. Нико није толико моћан да за своја срамна недела не одговара. Верујем да ће пример ових девојака бити подстрек и другим женама са, нажалост сличним искуством, да подигну свој глас, да насилници буду кажњени. А да ми као родитељи, одрасли, зрели људи помогнемо да наша деца живе у безбеднијој и сигурнијој средини”, рекла је Михајловићева.

 

Фото: Влада Србије