Petković onemogućen da obiđe poplavljena područja na Kosmetu

Petković onemogućen da obiđe poplavljena područja na Kosmetu

14/01/2021 Off By BERB

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković saopštio je danas da su privremene institucije samouprave u Prištini noćas, dva sata posle ponoći, odlučile da mu onemoguće da obiđe  poplavljena područja u srpskim sredinama u južnoj pokrajini i ugroženim domaćinstvima uruči humanitarnu pomoć.

Petković je u izjavi za javnost naveo da je očigledno da je predizborna kampanja u Prištini počela i pre zakonskog roka i da su Srbi ponovo glavne mete, uz ocenu da postupak albanskih političara govori o tome da im je politički marketing važniji od života i bezbednosti ljudi.

Istovremeno, kako je dodao, ovakvo ponašanje Prištine pokazuje i da Evropska unija nije u stanju da obezbedi poštovanje postignutih sporazuma, među kojima je i onaj o slobodi kretanja.

Ne želimo da na bilo koji način učestvujemo u pojačavanju tenzija u pokrajini jer se takva atmosfera uvek prelije preko leđa našeg naroda, ali u jedno svi mogu da budu uvereni – niko ne može da nas zaustavi da pomognemo svom narodu, naglasio je on.

Pomoć države Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju će stići do našeg naroda ugroženog poplavama, kao što smo i obećali, poručio je Petković.

 

 

Foto: Tanjug