Održan Novogodišnji gala koncert

Održan Novogodišnji gala koncert

14/01/2021 Off By BERB
Ranka Čičak
Narodno pozorište je započelo 2021. godinu Novogodišnjim koncertom na Velikoj sceni u kome su nastupili umetnici sva tri ansambla ove kuće, Drame, Opere i Baleta.
Tradicionalno, više od 20 godina, Narodno pozorište 13. januara priređuje koncerte povodom pravoslavne Nove godine na Velikoj sceni, i to je jedna od najelitnijih proslava koja se može videti u Beogradu.
Ove godine, zbog specifičnih okolnosti u kojima se nalazi ceo svet, Narodno pozorište je koncert prilagodilo trenutku i bez obzira na situaciju u kojoj mora da se redukuje broj ljudi, kocert je bio po svojoj umetničkoj raskoši pravi spektakl.
Nastupili su umetnici na čelu sa doajenkom glume Narodnog pozorišta Radmilom Živković, velikanima operske umetnosti Jadrankom Jovanović, Jankom Sinadinovićem, Ljubicom Vreneš i Mladom Evgenijom Jeremić, do fantastičnih solista baleta Bojane Žegarac Кnežević, Jovice Begojeva, Teodore Spasić, Jovana Veselinovića, Tijane Šebez, Ane Ivančević, Ines Ivković, Olge Olćan, Ivane Savić Jaćić, Miloša Živanovića, Nikole Bjanko, Ljiljane Velimirov, Maje Stojakov, Milene Ogrizović, Margarete Čeromuhina, Hoze Iglesias, Ade Raspor, Milje Đurić, Darine Bulakovske, Silvije Džunja, Miloša Marijana, Milice Jević, Milošaa Кecmana, Tatjane Tatić, Semjueal Ges.
U okviru programa izvedeni su dueti i igre iz baleta, “Labudovo jezero“, “Don Кihot“ , “Bajadera“ , “Кo to tamo peva“ , “Кorsar“, “Кrcko Oraščić“… arije iz opera “Karmen”, “Turandot”, “Toska”, “Hofmanove priče”….
Prvakinja Drame Radmila Živković govorila je odlomak iz čuvene drame Ljubomira Simovića “Putujuće pozorište Šopalović”
Interesovanje za ovaj koncert je bilo ogromno, a mnogi zainteresovani su ostali bez karata jer je u prodaji bilo samo onoliko koliko je dozvoljeno odlukom Kriznog štaba i poštovanjem svih mera zaštite.