Potpisan Sporazum o saradnji opština Lebane, Bojnik i Medveđa

Potpisan Sporazum o saradnji opština Lebane, Bojnik i Medveđa

13/01/2021 Off By BERB

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Marija Obradović razgovarala je danas sa rukovodstvima opština Medveđa, Lebane i Bojnik, u kojima je proglašena vanredna situacija usled epidemije COVID-19 i nedavnih poplava.

Na sastanku, održanom u Medveđi, bilo je reči i o projektima koje opštine mogu realizovati budžetskim sredstvima dobijenim na konkursu resornog ministarstva.

Obradović je prisustvovala i potpisivanju Sporazuma o saradnji i razumevanju između opština Lebane, Bojnik i Medveđa, koji predviđa razvoj i jačanje međuopštinske saradnje, zajedničke aktivnosti na projektima od interesa za stanovnike ovih opština, kao i rad na unapređenju usluga koje se pružaju građanima na lokalnom nivou.

Sporazum su potpisali predsednici opština Lebane, Bojnik i Medveđa – Ivan Bogdanović, Nebojša Nenadović i Nebojša Arsić.

Ministarka je tim povodom istakla da podržava ovu važnu inicijativu koja se odnosi na povezivanje Jablaničkog i Topličkog okruga, što će doneti bolji život u ove krajeve.

Iskoristite ga u punom obimu, razmenjujte iskustva i ideje, zajednički konkurišite za sredstva iz budžeta koja će vam pomoći da realizujete projekte od interesa za vaše građane, podstaći zapošljavanje, ali i ostanak mladih i rađanje dece na ovim prostorima, poručila je ona.

Opština Medveđa je, kako je ukazala, jedan od dobrih primera za to kako treba iskoristiti budžetska sredstva za unapređenje rada u jedinicama lokalne samouprave u Srbiji, zbog čega je proglašena za jednu od najboljih u 2019. godini.

Ministarka je još jednom pozvala sve građane da se prijave na portal eUprave, a od sutra pozovu i telefonom kontakt centar, i iskažu svoje interesovanje za vakcinu protiv COVID-19, poručivši da samo masovnom vakcinacijom možemo pobediti bolest i vratiti se normalnom životu.

 

Izvor: Vlada Srbije