Paketići i donacije za Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine

Paketići i donacije za Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine

30/12/2020 Off By BERB

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je ovo ministarstvo dodelilo paketiće Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu, dok su tehnološke kompanije ovoj ustanovi uručile donacije.

Ministarka Tatjana Matić izjavila je tim povodom da ovakve akcije imaju poseban značaj jer, pored toga što imaju humanitarni karakter, podstiču najmlađe da se zainteresuju za tehnološku oblast i mogućnosti koje digitalne tehnologije pružaju za bolje obrazovanje.

Ona je podsetila na to da resorno ministarstvo već nekoliko godina inicira donacije IT kompanija za decu u domovima i prihvatilištima, sa ciljem da ovaj sektor kao jedan od najuspešnijih pruži pozitivan primer društvene odgovornosti i solidarnosti.

Jedan od ciljeva jeste i da deca koja inače lako prihvataju digitalne tehnologije, pre svega zbog video igara, razumeju da za samo nekoliko godina mogu i da ih programiraju, da koriste tehnologije proaktivno i za školske obaveze kako bi stekli digitalne veštine i uključili se u digitalno savremeno društvo, objasnila je Matić.

U tome veliku ulogu imaju i njihovi vapitači i želimo i njih da podstaknemo na to da svoje štićenike usmeravaju ka novim tehnologijama, poručila je ona i napomenula da se ubrzano radi na digitalizaciji škola i da je do sada izgrađena lokalna računarska mreža u 934 školska objekta, odnosno polovini svih škola u Srbiji.

Paketići za decu i donacije tehnoloških kompanija „Komtrejd“, SAGA, „Roming Elektroniks“ uručeni su u Domu „Jovan Jovanović Zmaj“, u prisustvu rukovodioca te ustanove Janka Tabakovića i direktora Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zorana Milačića.

Paketiće čine slatkiši i edukativni materijali o bezbednosti na internetu, 10 tableta i pet televizora koje je donirala kompanija „Komtrejd“, soni plejer, televizor i slušalice koje je donirala kompanija „Roming Elektoniks“, dok je kompanija SAGA donirala novčana sredstva u iznosu od 300.000 dinara.

 

Izvor: Vlada Srbije