Кисић Тепавчевић  са запосленима у Геронтолошком центру у Нишу на почетку вакцинације

Кисић Тепавчевић са запосленима у Геронтолошком центру у Нишу на почетку вакцинације

25/12/2020 Off By BERB

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић обишла је Геронтолошки центар у Нишу, где је данас почела вакцинација корисника који су желели да приме вакцину против корона вируса.

Министарка Кисић Тепавчевић је рекла да ће данас бити вакцинисано 100 корисника те установе, који су се добровољно пријавили, а да ће наредних дана и остали који су у тој установи заинтересовани имати прилику да се вакцинишу.

Кисић Тепавчевић је навела и да је направљен детаљан план како ће да буде дистрибуирана вакцина по свим геронтолошким центрима у Србији.

Проф. др Кисић Тепавчевић је, на питање како се осећа пошто је јуче примила ту вакцину, рекла да нема нежељених реакција и да се појавио блажи бол на месту апликације, што је карактеристика код готово сваке вакцине.

Кисић Тепавчевић је додала да су у свим геронтолошким центрима предузете све прописане мере за спречавање ширења епидемије, као и да су све установе од пре четири седмице снабдевене потребним количинама антигенских тестова.

Министарка Кисић Тепавчевић је раније данас обишла и Геронтолошки центар у Алексинцу, где ће такође наредних дана почети вакцинација заинтересованих корисника.