Иницијатива за трајно решавање питања водоснабдевања Сокобање

Иницијатива за трајно решавање питања водоснабдевања Сокобање

25/12/2020 Off By BERB

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић саопштила је да је с обзиром на огроман потенцијал који Сокобања има за развој туризма, важно предузети мере за успостављање адекватне комуналне инфраструктуре као предуслова за њен развој.

„Проблем са водоснабдевањем који Сокобања има већ 30 година и представља највећу кочницу за искоришћавање ове дестинације у области туризма коју је неопходно подржати, посебно у светлу последица пандемијске кризе“, истакла је Матић поводом покретања иницијативе за решавање овог питања на данашњем састанку представника министарства трговине, туризма и телекомуникација, министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и општине Сокобања.

На састанку је договорено да се што пре припреми пројектна и тендерска документација како би најкасније 2022. године могло да почне извођење радова који би трајно решили питање водоснабдевања Сокобање.

Данас је такође одржан састанак са представницима министарства културе и информисања Завода за заштиту споменика културе Ниш на којем су дефинисани први кораци у развоју пројекта ревитализације локалитета Сокоград.