Подршка УН опоравку туризма у Србији и развоју дигиталних вештина

Подршка УН опоравку туризма у Србији и развоју дигиталних вештина

22/12/2020 Off By BERB

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и стална координаторка УН у Србији, Франсоаз Жакоб, сагласиле су током данашњег састанка да је у овом периоду подршка туристичком сектору од изузетног значаја, као и да је дигитализација кључни сегмент развоја.

„Ово је тешка година за туризам и генерално за економију, али са најавом вакцинације назире се крај пандемије и потребно је већ сада кренути са планом за опоравак туризма“, истакла је Матић, наводећи да је предвиђено инвестирање у туристичку инфраструктуру и ребрендирање Србије као туристичке дестинације.

Она је додала да се у сектору телекомуникација завршава прва фаза пројекта „Повезане школе“ која ће обезбедити локалну рачунарску мрежу у свим школама у Србији, као и да је започет Пројекат развоја широкопојасне мреже у руралним подручјима.

Стална координаторка УН у Србији Франсоаз Жакоб, овом приликом предала је министарки петогодишњи план те организације, истичући да Србија има огромне потенцијале нарочито за развој одрживог, еколошког туризма.

Она је напоменула да ће Уједињене нације пружити подршку министарству и на спровођењу активности Стратегије развоја дигиталних вештина, посебно у раду са становништвом у руралним подручјима и старијом популацијом.