Država neće dozvoliti obračune kriminalnih bandi u Novom Pazaru

Država neće dozvoliti obračune kriminalnih bandi u Novom Pazaru

18/12/2020 Off By BERB

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je sinoć u Novom Pazaru da će od danas biti pojačane aktivnosti policije i angažovana Žandarmerija u tom gradu.

Vulin je, nakon sastanka sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Novom Pazaru, poručio da država neće dozvoliti obračune kriminalnih bandi i da će sačuvati bezbednost svakog našeg građanina.

Građani Novog Pazara ne zaslužuju da žive u gradu u kome se ubija, gde nekažnjeno možete da nosite oružje, pucate i kršite zakon. Zakon je isti za sve i u svakom delu Republike Srbije štiti sve naše građane, naveo je on.

Ministar je rekao da je uznemiren i zabrinut zbog dešavanja u Novom Pazaru, i ponovio da međusobno razračunavanje kriminalaca ne sme da se dešava ni u Novom Pazaru, ni u jednom delu naše Republike.

Prema njegovim rečima, na sastanku, kojem je prisustvovao i direktor policije Vladimir Rebić sa saradnicima, dogovorene su konkretne mere i koraci koji će biti preduzeti.

Prisustvo policije će od ujutru biti daleko vidljivije i snažnije, a doći će i Žandarmerija iz Kraljeva. Svi oni koji su pripadnici kriminalnih struktura biće posebno obrađeni i pod našom budnom pažnjom. Za njih u ovom gradu neće biti mesta, poručio je Vulin.

Droga, prostitucija, oružje neće biti tolerisani. Nijedan lokal neće moći da nekažnjeno krši zakon, ne zato što radi duže, već zato što ima prostituciju, u njemu se diluje droga ili se u njemu nosi oružje, rekao je ministar.

Nikakav politički autoritet i nikakvi politički razlozi neće moći da nas zaustave dok od Novog Pazara ne napravimo siguran i slobodan grad, kakav on i jeste, kakav treba da bude i kakav njegovi građani zaslužuju, podvukao je on.

Vulin je građane Novog Pazara zamolio da u akcijama policije ne traže politiku i zatražio od njih da policiji pomognu i da učestvuju u borbi koja ima za cilj da njihov grad bude bezbedan kao što je bio i kao što treba da bude.

Očekujem od svih političara, od lokalne samouprave, da učestvuju sa nama u ovoj borbi i da ne pokušavaju da prikupe jeftine političke poene. Da kada se na ulicama Novog Pazara budu pojavile policija i Žandarmerija ne izmišljaju gluposti o tome kako neko okupira grad, već da budu zadovoljni što država Srbija deluje na svakom delu svoje teritorije i da nam pomognu da se ovo nikada više ne desi, rekao je on.

Nećemo dozvoliti obračune kriminalnih bandi, sačuvaćemo bezbednost svakog našeg građanina i u ovom gradu će zakon ponovo biti poštovan, poručio je ministar.

Sastanku u Policijskoj upravi u Novom Pazaru prisustvovali su direktor policije Vladimir Rebić, pomoćnici direktora Slobodan Malešić i Dejan Kovačević, načelnik Sektora unutrašnje kontrole Dejan Kovačević, komandant Odreda Žandarmerije u Kraljevu Boban Krpović, načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić, načelnik Uprave policije Golub Gačević i načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Nermin Ljaljić.

Takođe, Vulin je razgovarao i sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, kojeg je upoznao sa merama i konkretnim koracima koje će policija preduzeti kako bi obezbedila bezbednost i stabilnost u ovom gradu, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.