Novak Đoković uručio skener aparat bolnici “Dragiša Mišović”

Novak Đoković uručio skener aparat bolnici “Dragiša Mišović”

17/12/2020 Off By BERB

Izvor: N1, Fonet/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

U Kliničko-bolničkom centru “Dragiša Mišović”, danas je pušten u rad najsavremeniji Canon CT aparat, koji će pomoći bržoj dijagnostici kovida-19 pacijenata, saopštila je Fondacija Novak Đoković, a najbolji teniser sveta lično je uručio ovaj aparat, vredan 210.000 evra.

Đoković je, uručujući donaciju, zahvalio zdravstvenim radnicima i poručio da je neophodno da se svi ujedine i pruže im podršku.

“Hvala svim zdravstvenim radnicima što već skoro deset meseci rade u vanrednim okolnostima i vode borbu za sve nas”, poručio je Đoković, i izrazio nadu da će skener, ali i sva ostala donirana oprema, olakšati rad zdravstvenim radnicima i da će dodatno osnažiti zdravstvene institucije.

Direktor KBC “Dragiša Mišović” Vladimir Đukić izrazio je veliku zahvalnost na nabavci vredne medicinske opreme.

“Zahvaljujući tom aparatu imaćemo mogućnost da pacijente koji su intubirani, koji su na aparatima za veštačku ventilaciju, spustimo bezbedno ovde i oni će za 15 sekundi imati veoma preciznu i dobru dijagnostiku pluća, a i drugih organskih sistema, jer ovaj aparat može da radi i vaskularnu dijagnostiku i druge dijagnostike, što je značajno kod kovida-19, jer ne napada samo pluća”, izjavio je Đukić.

Poručio je i da je zdravstvenim radnicima u ovoj borbi, pored hrabrosti koju imaju, potrebna i energija i pobednički mentalitet Novaka Đokovića.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar zahvalio je Novaku i Jeleni Đoković, kao i njihovoj Fondaciji na tome što su od početka kovid krize učinili mnogo toga kako bi se ublažile posledice pandemije.

“Država Srbija je samo u poslednjih pet godina uložila u razvoj zdravstvenog sistema, u izgradnju bolnica i nabavku opreme, više nego prethodnih nekoliko decenija, ali koliko god da ulažemo, pomoć i podrška društveno odgovornih pojedinaca ili kompanija, uvek je dobrodošla”, poručio je Lončar.

Fondacija Novak Đoković je, zajedno sa njenim osnivačima, Novakom i Jelenom, od izbijanja pandemije donirala milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme za bolnice i zdravstvene ustanove širom Srbije.