Predsednik Vučić prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike kompanije “Toyo Tire”

Predsednik Vučić prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike kompanije “Toyo Tire”

15/12/2020 Off By BERB

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju fabrike guma japanske kompanije  “Toyo Tire” i istakao da je reč o investiciji od ogromnog značaja, a da će ta kompanija biti jedan od najvećih izvoznika iz Srbije.

“Izvoz Tojo tajersa biće na nivou od 240 miliona evra, i to će biti jedan od najvažnijih i najmoćnijih izvoznika sa teritorije Srbije”, rekao je predsednik Vučić i dodao da su to ogromni podsticaji za razvoj srpske ekonomije, ali još važnije je, što posle ovog ulaganja, očekujemo i dolazak novih japanskih kompanija.
“Ovo je toliko vredna i važna stvar za Srbiju! To je investicija od 382 miliona evra, najveća japanska investicija do sada u našu zemlju. Ovde će raditi oko 560 radnika i ovo donosi novu tehnologiju, novi pristup i veliku pobedu Srbiji! Mi danas u sred trećeg talasa, kada je najteže, uspevamo da postavimo kamen temeljac za “Toyo Tire” kompaniju i čestitam svim ljudima u Srbiji! Prva fabrika “Toyo Tire” u celoj Evropi! Ponosan sam što će u Srbiji biti jedna ovakva fabrika, renomiranog japanskog proizvođača, sa moćnim i velikim investicionim ulaganjem jer to je ono što ostaje iza nas”, rekao je predsednik Vučić.
On se zahvalio svima u Japanu koji su radili na tome, kao i svima u našoj zemlji koji su, u žestokoj konkurenciji, uspeli da se izbore za veliku i moćnu kompaniju.
“To nije pitanje jednog ili dva sastanka, pregovore smo počeli u maju 2017. godine. Tri i po godine su trajali razgovori i pregovori da biste jednog giganta doveli u Srbiju, da imate ovako važnu investiciju za Inđiju, Vojvodinu i celu Srbiju”, rekao je predsednik Vučić i poručio je građanima Inđije da je sa ovom fabrikom “njihova budućnost zagarantovana”.
Generalni direktor korporacije”Toyo Tire” Takaši Šimicu izjavio je da će gradnja te fabrike biti završena do aprila 2022. godine.
“Pažljivo smo tražili lokaciju, konkurencija je bila veoma jaka i našli smo savršeno okruženje u Srbiji”, kazao je Šimicu i istakao da će fabrika u Inđiji snabdevati tržišta u Evropi, na Bliskom istoku, Africi i Severnoj Americi.
Šimicu je rekao da će se u fabrici u Srbiji koristiti najnovija tehnologija i proizvoditi najkvalitetniji proizvodi po najkonkurentnijim cenama, kao i na energetski efikasan način.
Izvor: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll