Realizovan projekat „Dečja novogodišnja jelka“

Realizovan projekat „Dečja novogodišnja jelka“

14/12/2020 Off By BERB

Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije organizovalo je danas projekat „Dečja novogodišnja jelka“ u okviru kojeg su deca iz Predškolske ustanove „Trešnjober“ okitili novogodišnju jelku kreacijama i crtežima inspirisanim motivima i likovima iz različitih književnih i filmskih ostvarenja.

Mališani su inspiraciju pronašli u pričama kao što su: „Priča o Novoj godini“, „Zimska bajka“, „Novogodišnje veče“, „Rudolf crveni nosić“, „Novogodišnja avantura“, ali i dečjoj pesmici „Zvončica“, crtanom filmu „Lola i Mila slave Novu godinu“ i drugim.

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uručila je predsednici UO ove predškolske ustanove Jeleni Krstović knjige koje je Ministarstvo kulture i informisanja obezbedilo za mališane.

Tom prilikom, Gojković i Krstović su simbolično stavile poslednje ukrase na novogodišnju jelku.

Potpredsednica Vlade je ukazala na to da ne smemo zaboraviti da se ljubav prema knjizi, čitanju, razvijanju mišljenja i pravim vrednostima razvija od malih nogu, što je jedan od razloga zbog kojih se Ministarstvo odlučilo na ovaj korak.

Nadam se da ćemo mališanima dati motiv da nastave da sa svojom kreativnošću i maštovitošću razvijaju svestranost, podvukla je ona i dodala da iz epidemioloških razloga deca nisu mogla da dođu, ali da će posetiti Ministarstvo čim situacija bude bila bolja.