Država će nastaviti da ulaže u Vojnotehnički institut

Država će nastaviti da ulaže u Vojnotehnički institut

14/12/2020 Off By BERB

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je danas, prilikom obilaska Vojnotehničkog instituta u Beogradu, da će država nastaviti da ulaže u razvoj ove ustanove, ali i da radi na podmlađivanju kadra.

Stefanović je, prilikom predstavljanja sredstava koja je tokom ove godine razvila ova ustanova, rekao da zaposleni u Institutu danonoćno razmišljaju o tome kako da Vojska Srbije bude u korak sa vojskama sveta, šta novo mogu da ponude i osmisle, ali i kako da modernizuju naša postojeća sredstva.

On je, pored nastavka ulaganja, najavio da Institut očekuje pojačanje i u kadrovskom smislu, s obzirom na to da će do kraja februara biti primljeno više od 80 novih istraživača.

Prema njegovim rečima, radi se na tome da mladi informatičari i inženjeri što pre dođu u ovaj institut, kao i da se povećaju zarade.

Takođe, kako je dodao, važno je i da kroz različite stimulacije do kraja ove godine, ali i u narednom periodu, pokažemo da brinemo o ekspertima koji ovde rade, da cenimo njihovo znanje i to što pomažu da Srbija bude što sigurnija i bezbednija.

Prilikom današnje posete prikazana su sredstva iz ovogodišnjeg razvoja Vojnotehničkog instituta, među kojima su bespilotne letelice Pegaz i Vrabac, digitalni Oganj, BOV POLO i KIV, PASARS, radar Žirafa, modernizovani tenk M-84, modernizovana Gvozdika i robotizovano vozilo „Miloš“ sa Defenderom.

 

Izvor: Ministarstvo odbrane