Policija u Nišu zaplenila približno 220 kilograma marihuane

Policija u Nišu zaplenila približno 220 kilograma marihuane

07/12/2020 Off By BERB

Izvor: Vlada Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Uprave kriminalističke policije zaplenili približno 220 kilograma marihuane i uhapsili Ž. V. (1948) iz okoline Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ministar Aleksandar Vulin je tim povodom pohvalio rad pripadnika policije, istakavši da je Uprava kriminalističke policije ostvarila još jednu pobedu u ratu protiv droge, koji neće prestati da se vodi.

Srbija nikada neće biti bezbedno mesto za narko-dilere i narko-trafikante, zato smo mi tu, poručio je on.

Policija je pretresom porodične kuće Ž. V. pronašla 185 paketa marihuane, koja je, kako se sumnja, bila namenjena daljoj prodaji na teritoriji Niša.

Zaplenjeni su i dva pištolja sa prigušivačem i 850 paklica cigareta, pa će protiv osumnjičenog biti podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i nedozvoljena trgovina.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu, navodi se u saopštenju.