Partija ruske vakcine za laboratorijsku kontrolu stiže u Srbiju do kraja ove sedmice

Partija ruske vakcine za laboratorijsku kontrolu stiže u Srbiju do kraja ove sedmice

30/11/2020 Off By BERB

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas na videokonferenciji sa ministrom industrije i trgovine Ruske Federacije Denisom Manturovim.

U toku susreta ruski učesnici obavestili su srpsku stranu o tome dokle se stiglo sa masovnom proizvodnjom u Rusiji vakcine Sputnik V.

Manturov je potvrdio da će partija vakcine za laboratorijsku kontrolu u količini od 20 doza stići u Srbiju do kraja ove sedmice.

Brnabić je rekla da Vlada Srbije, zajedno sa predsednikom Republike, radi na tome da građanima Srbije vakcina protiv koronavirusa bude dostupna u najkraćem roku.

Ona je istakla da je cilj da građani mogu da izaberu koju će vakcinu primiti, a u skladu sa preporukama i odobrenjima nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Premijerka je dodala da je Srbija zainteresovana da razmotri mogućnost zajedničke proizvodnje vakcine protiv kovida.

Na današnjoj videokonferenciji učestvovali su i ambasador Ruske Federacije u Srbiji A.A. Bocan-Harčenko, rukovodstvo Ministarstva zdravlja Ruske Federacije, Ruskog fonda direktnih investicija, „NICЭM im. N.F. Gamalei“ i predstavnici Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Foto: Tanjug