Vučić o situaciji sa kovidom: Sledi nam najteža sedmica

Vučić o situaciji sa kovidom: Sledi nam najteža sedmica

29/11/2020 Off By BERB

Izvor: Tanjug

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da sledi jedna od najtežih sedmica po pitanju korona virusa.

“Današnji brojevi su lošiji nego prošle nedelje, ono što sam video u prvim satima. Sigurno sledi jedna od najtežih sedmica, ali borićemo se i verujem da ćemo se izboriti zajedno”, rekao je Vučić novinarima u Kruševcu.

 

Moguća nova zatvaranja, ali i pomoć delu privrede

Predsednik je izjavio večeras da su zbog loše epidemiološke situacije u zemlji moguća ponovna zatvaranja, naročito u sektorima ugostiteljstva i turizma, ali je istovremeno najavio da će država, ukoliko do toga dođe, pomoći tom delu privrede novim merama.

Vučić kaže da vrsta pomoći još nije definisana, te da je moguće da će za njih biti isplaćen još jedan minimalac.

Oni koji su pozivali na ulice kritikuju one koji se bore

Oni koji su pozivali na ulice, posle čega smo imali 15 dana pakla u bolnicama, kritikuju one koji se bore za život obolelih od korone, izjavio je Vučić u Kruševcu gde je obišao radove na novoj kovid bolnici.

Upitan za napade na dr Predraga Kona, uz konstataciju da se nedovoljno pokazuje poštovanja prema ljudima u bolnicama koji se bore za ljude obolele od korone, Vučić je rekao da napadaju čoveka koji ne zarađuje na tome što radi, a radi svaki dan.

Dodatno ćemo smanjiti nivo javnog duga do kraja godine

Predsednik je izjavio da očekuje da pre kraja godine bude još malo spušten nivo javnog duga.

Bolnica u Kruševcu do 15. decembra, a pacijenti u Batajnici za par dana

Aleksandar Vučić je izjavio da bi nova kovid bolnica u Kruševcu, koja je u izgradnji, trebalo da bude završena do 15. decembra, najkasnije do 20. decembra. Izgradnja bolnice u kasarni “Rasina” pocela je 10. avgusta, vrednost radova iznosi oko dve milijarde dinara i raspolagaće sa 500 ležajava, uz intenzivnu negu.

Prvi pacijenti trebalo bi da budu primljeni u kovid bolnicu u Batajnici za tri do četiri dana.

Odnosi među komšijama mnogo više od konvencije

Odnosi među komšijama su mnogo više od konvencija, izjavio je Aleksandar Vučić obrazlažući zašto je inicirao povlačenje odluke o proterivanju ambasadora Crne Gore u Srbiji, i odgovor na proterivanje srpskog ambasadora iz Podgorice.

Vlada Srbije donela je ispravnu odluku, ta odluka će sigurno doprineti boljim odnosima.